Sitotisk Offset tisk Digitalni tisk Tisk na tekstil CNC izrezi Vezenje na tekstil

Sitotisk / Industrijski sitotisk

Sitotisk oz. grafični sitotisk je tradicionalna tiskarska tehnika, ki pa je z razvojem modernih strojev, najfinejših sitotiskarskih mrežic ter visokotehnoloških barv in premazov, marsikdaj prva izbira pri izvedbi najzahtevnejših tiskov. Omogoča ustvarjanje zelo ostrih in izjemno obstojnih eno ali večbarvnih motivov. Zelo pestra je tudi izbira materialov, saj lahko s to tehniko tiskamo na PVC folije, plastiko, akril, steklo, kovine, blago, les, usnje ter še na mnogo drugih umetnih in naravnih materialov.

Poleg eno ali večbarvnega tiska na različne predmete, tiskamo tudi v tehniki »full-color« kar pomeni, da tiskani motivi v visoki ločljivosti dosegajo foto kvaliteto.

Industrijski sitotisk se od grafičnega razlikuje v tehnološki opremi, ki zaradi večje zmogljivosti strojev in avtomatiziranega procesa tiska ter sušenja, omogoča bistveno hitrejšo in zahtevnejšo proizvodnjo. Pri industrijskem sitotisku je večji poudarek na funkcionalnih lastnostih tiskarskih barv in premazov, saj morajo zadostiti najvišjim industrijskim standardom, kjer je zahtevana maksimalna odpornost na mehanske, fizikalne in kemijske vplive.

Tisk za najzahtevnejše aplikacije
Vse pravice pridržane © 2021 JUPITER mediji d.o.o.
Izdelava spletnih strani www.intuitiva.si